VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr

 

VOKE Arany János Művelődési Ház - GyőrCím: 9021 Győr, Révai utca 5-10.
Vezető: Fülöp Péter intézményvezető
Telefonszám: 06-96/312-446, 06-30/616-3125
Fax: 96/524-730
Vasúti telefonszám: nincs
E-mail: vasutasgyor@gmail.com
Weboldal: www.vasutasmuvhazgyor.hu
Facebook: www.facebook.com/aranymuvhaz

 

A VOKE Arany János Művelődési Ház Győr város közigazgatási központjában, a győri vasútállomással szemben található. Fekvéséből és közművelődési tevékenységéből adódóan a város lakói és a vasutas alkalmazottak körében is népszerű programjaival. Mindig nagy hangsúlyt fektetettünk a hagyományőrzésre, a színvonalas ismeretterjesztő előadások megszervezésére és a helyi és országos képzőművészeti tevékenységek bemutatására. Művelődési házunk a város közművelődésében nélkülözhetetlen színfoltként van jelen és végzi közel öt  évtizede megkezdett közösségfejlesztő munkáját.

PEDAGÓGUS NYUGDÍJAS KLUB

Vezető: Merkli Józsefné Eta
Elérhetőség: 96/411-529
Foglalkozások: minden hónap utolsó csütörtök, 16.00-18.00
„Együtt, egymásért szereteben!”

A Pedagógus Nyugdíjas Klub havonta egy alkalommal gyűlik össze művelődési házunkban. A volt pedagógusokból álló csoport "a jó pap holtig tanul" elvén nyugdíjas éveiket sem töltik tétlenül: előadásokat, könyvbemutatókat, kirándulásokat, közös vacsorákat és ünnepségeket szerveznek.

VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB

Vezető: Lakics Gyuláné Márti
Elérhetőség: 06/ 96 312-446
Klubnapok: csütörtök 8.00-12.00
 
VASUTAS NYUGDÍJAS SZAKSZERVEZET FOGADÓÓRÁJA
Segélyek, kérvények leadása, igénylése.
Elérhetőség: 06 96/ 312-446
Fogadási idő: csütörtök 8.00-12.00
 
ASZTROLÓGIA KLUB

Vezető: dr. Istvánffy Zita
Elérhetőség: 06-30/519-9591
Foglalkozások: péntek 17.00-19.00

A klubot Metamorfózis Asztrológiai Iskolában tanuló illetve végzett hallgatói alakították 2002 szeptemberében. Célunk az volt, hogy létrehozzunk egy olyan közösséget, ahol a már képzésben nem részesülők az aktuálisan felmerülő problémáikat meg tudják beszélni. A foglalkozások általában kötetlenek, helyenként horoszkópokat elemzünk, elméleti kérdéseket boncolgatunk. Lehetőség van arra is, hogy olvasmányainkat megosszuk egymással. A klub célkitűzése az, hogy a Chaldaeus Asztrológis Közhasznú Alapítvány elveinek megfelelően szélesebb körben asztrológiai ismereteket közvetítsen. Ennek keretében éveken keresztül havi rendszerességgel szerveztünk asztrológiai előadásokat. Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a nagy sikerű Győri Asztrológiai Nap, melynek szervezése a klub egyik legnagyobb éves teljesítménye. Neves előadók, kiváló előadások, különböző tanácsadások és drágakővásár várja minden évben az áprilisi rendetvény látogatóit.
 
GYŐRI VASUTAS SAKK KLUB

Vezető: Tóth Sándor
Elérhetőség: 96/318-338
Foglalkozások: kedd és csütörtök 16.00-20.00
2005. január 4-én nyitottuk meg, tagjaink többségében nyugdíjasok. Keddi és csütörtöki napokon 16.30-20.00 óráig az alapfokú ismeretekkel rendelkező tagok vezetik rohamra a sakkfigurákat.
Ezúton is hívjuk a sakkozni szeretőket!
Tagjaink számára a GYŐRI ELEKTROMOS sakkcsapat tagjai alkalmanként tanulságos sakkpartikat mutatnak be.
 
Művelődési Házunk a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú sakkcsapatbajnokságban szereplő GYŐRI BÁSTYÁNAK és az NB I./B-ben szereplő GYŐRI ELEKTROMOSNAK versenyzéshez is termet ad.
 
GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET

Vezető: Csuka István
Elérhetőség: 06-70/258-5098
Foglalkozások: kedd 17.00-20.00
www.gyvte.hu

Ami miatt érdemes szervezett természetbarátnak lenni:

  • szakosztályunk tagjainak egész évben változatos túraprogramokat kínálunk ingyenes, szakszerű vezetéssel itthon és külföldön egyaránt,
  • turisztikai felszereléseket (sátor, hálózsák, hátizsák stb.) kölcsönzünk tagjainknak – korlátozott számban,
  • közösségi programok és hangulatos klubélet, vetített úti beszámolók, a közösséghez való tartozás öröme,
  • folyamatos és időszerű ismeretszerzés, információátadás,
  • a természetjárással, természetvédelemmel kapcsolatos tájékoztatás, oktatás, az önképzések segítése.

MÁR TÖBB MINT 60 ÉVES A GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÁS!
 
PALETTA VIZUÁLIS MŰHELY

Vezető: Kissné Barna Borbála
Elérhetőség: 06-30/582-8808
Foglalkozások: szombat 9.00-12.00

A Paletta egy kreatív rajzműhely gyermekek és felnőttek részére, vezetőjük képzett rajztanár, művészetpedagógus. A  csoport  tagjai a legkülönbözőbb technikákkal készítik el munkáikat , több csoportos és egyéni kiállításon vannak már túl.

ESZPERANTÓ KLUB

Vezető: Horváth József
Elérhetőség: 96/426-739; 20/298 2290, horjoz@gmail.com
Foglalkozások: alkalomszerűen, általában havonta egyszer
 
A Magyar Vasutas Eszperantó Egyesület tagszervezeetként működő győri csoporthoz csatlakozott a rendszerváltás után klubként működő Verda Stelo városi csoport.  A gyümölcsöző együttműködés a Verda Stelo Klub és a vasutas szakcsoport között már több évtizede tart. Részt veszünk egymás rendezvényein, közös klubesteket tartunk a szakcsoport VOKE Arany János Művelődési Házban lévő klubhelyiségében. A klub segített megszervezni a szakcsoport által rendezett országos vasutas találkozókat, együtt tartjuk minden évben Zamenhof-ünnepségünket, kölcsönösen látogatjuk egymás előadásait.
A vezetőség a helyi, az országos és a nemzetközi mozgalomban szerzett érdemei alapján dr. Ferenczy Imrét tiszteletbeli elnöknek választotta meg, akinek kiemelkedő műve a Vasútorvos voltam c. könyve, amely eddig feltáratlan érdekes részletekkel szolgál az eszperantó mozgalom világháború után újraindulásáról. Szintén fontos mérföldkő Gárdonyi Egri csillagok c. regényének eszperantó változata, melyet Horváth József, a klub vezetője fordított.
A szakcsoport fennállásának 50. évfordulóját kiállítással ünnepeltük, nevünket Verda Stelo Vasutas Szakcsoportra módosítottuk. Ezzel a klub szervezeti kereteket kapott, a megfogyatkozott vasutas szakcsoport pedig az új tagokkal új erőre kapott. A klubesteken kívül kirándulásokon veszünk rész. A közönségkapcsolatok erősítésére a művelődési házzal közösen nyilvános előadásokat szervezünk eszperantista előadókkal közérdeklődésre számot tartó témákban. Bővítjük a tájékoztatási munkánkat a helyi sajtó felé, internetes linkek segítségével felhívjuk a figyelmet az eszperantóra. Két tagunk közérdekű honlapot tart fenn (www.espleono.uw.hu/, www.vortaro.hu). Az eszperantó oktatása nyelviskolai és privát keretek között is folyik.

KERTÉSZEK ÉS KERTBARÁTOK GYŐR VÁROSI EGYESÜLETE

Vezető: Nagykutasi Viktor
Elérhetőség: 30/214 9414
Foglalkozások: kéthetente kedden 17-19 óráig

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete negyven éve segíti a kertművelőket a kertről, az élő környezetről, az egészséges életmódról, a lakásban és a ház körül élő növények és állatok ápolásáról előadásokkal, szakmai bemutatókkal. Az egyesület részt vesz a „Szép Kert – Szép Környezet Városszépítő és Környezetvédő” munkában.
A kert a jövedelem-kiegészítés, pihenés, a gyerekek és felnőttek mozgásigényeinek hasznos kiegészítője. Az idős emberek életének értelmet ad, hasznos időtöltéssel egészséges környezetben leveszik gyerekeik válláról az otthon felügyeletét. A kert zöld felülete az emberi környezetet szépíti, hozzájárul városunk vonzóvá tételéhez.
Az egyesület negyvenéves eredményeire, tapasztalataira alapozva folytatja a kertkultúra fejlesztését, időszerű tennivalóira folyamatos előadásokkal, bemutatókkal nyújt ismereteket. Fontos feladatának tartja mások eredményeinek megismerését. Az ország különböző tájaira, Tudományos Kutató Intézeteibe tesz látogatást. Egyre inkább merít a szomszédos országokban működő kertbarátok tapasztalatiból.
Előadásainkat, rendezvényeinket minden érdeklődő szabadon látogathatja.

BIBLIAOLVASÓ KÖR

Vezető: Oláh László
Elérhetőség: +36 30 417 4567, +36 30 180 1592, olaci53@gmail.com
Foglalkozások: péntek 17.30

Már nyolcadik éve, hogy péntek esténként a Szentírás egy-egy könyvét közösen olvassuk és tanulmányozzuk. Ha menetközben felmerülnek kérdések, ezekre igyekszünk közösen választ találni a Bibliából. 2016. január 15-től Dániel könyve részletes tanulmányozását tervezzük.
Összejöveteleink célja a Szentírás olvasásának, kutatásának megszerettetése akár azokkal is, akik még egyáltalán nem ismerik.

BIBLIAI SZABADEGYETEM

Vezető: Tóth Szilárd
Elérhetőség: +36 30 664 3296, tothszilard@adventista.hu
Foglalkozások: szerda 18.00

Bibliai Szabadegyetemünk már több éve működik a városban. Célunk megismertetni és megszerettetni közös kultúrkincsünket, a Szentírást, és mindazokat a keresztény tanításokat, értékeket, melyek benne találhatóak. 2016-ban január 20-tól húsvétig Keresztény értékeink, majd júniusig A Biblia gyöngyszemei címmel indítunk sorozatot. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.