VI. Országos Farsangi Fánkfesztivál

2014. január 01.
VOKE

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház 2014. február 28-án és március 1-jén hatodik alkalommal rendezi meg az Országos Farsangi Fánkfesztivált.
A fesztivál fővédnöke: Vólentné Sárvári Piroska a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság Főigazgatója és Cseresnyés Péter Nagykanizsa MJV polgármestere, országgyűlési képviselő.
A fesztivál helyszíne a Kanizsa Centrum (8800 Nagykanizsa, Táborhely u. 4.)
A fánkcsapatok a versenyre profi és amatőr, ezen belül hozott és helyben sütött, hagyományos és különleges fánk kategóriákban nevezhetnek.
A farsang elengedhetetlen velejárója a farsangi fánk. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség. A szervezők bizonyítani szeretnék, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánkot, többféle módon és milyen íz világgal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai.
A fesztivál első napja a karneváli hangulat megalapozásáról szól, a főszerep gyerekeké! A második napon a fergeteges maszkás felvonulást követően a versenyre nevező csapatok vidám hangulatban versengenek, munkájukat szakmai zsűri nívós díjakkal értékeli. A gasztronómiai versenyt követően a fesztivál szervezői minden korosztály érdeklődését kielégítő kulturális programokkal, tombolasorsolással és sztárvendéggel fokozza a rendezvény hangulatát és színvonalát.
A fesztivál lehetőséget teremt a MÁV Zrt. és MÁV csoportok, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülete tagintézményei, az ország valamennyi önkormányzata és intézményeik, kistérségi társulások, szállodák, civil szervezetek, vendéglátó ipari egységek, valamint a fánk készítésében jártas polgárok számára, hogy kiderüljön, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb fánkok.

További tartalmak: 
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház - Székesfehérvár
2024. június 07.
Nyugat-magyarország / Székesfehérvár
VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr
2024. május 31.
Nyugat-magyarország / Győr
VOKE József Attila Művelődési Központ - Dunakeszi
2024. május 31.
Közép-magyarország / Dunakeszi