Új helyre költözött a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

2018. június 27.
VOKE

Hagyomány, kultúra, közösség
Új helyre költözött a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

Új helyre költözött a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

Székesfehérvár, 2018. június 5. (kedd)Ünnepélyes keretek között nyitották meg a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házat, amely mostantól új helyen, a Mártírok útja 2. szám alatt várja a fehérváriakat. A többezer kötetes könyvtár mellett két kiállítóhely és egy előadóterem ad otthont a szakköröknek, kluboknak, kiállításoknak, kulturális rendezvényeknek. A mai eseményen köszöntőt mondott Brájer Éva alpolgármester, Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese és Dr. Havasi József, a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) elnöke.

 

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár jól ismert és kedvelt kulturális intézménye Székesfehérvárnak, hiszen a család apraja-nagyja talál magának kikapcsolódási lehetőséget a hét minden napján. Az intézmény mostantól új helyen, a Mártírok útja 2. szám alatt működik.

 

„Kettős érzéssel állunk ma itt, hiszen az egyik ajtó, életünk szakaszának egy ajtaja zárult  be azzal, hogy magára hagytuk az öreg, omladozó házat, amely oly sok éven át otthonunk volt. A ház, ahonnan tehetségek indultak útnak, barátságok szövődtek, életek új értelmet nyertek. A múlt szép emlékeivel, tapasztalataival indulunk el egy új úton, hogy a megszerzett tudást kamatoztassuk, az új ház falait megtöltsük kultúrával, szeretettel, élményekkel. Büszkén tárjuk ki kapuinkat a művelődésre vágyó közönségnek, a valahova tartozni vágyó, közösséget kereső embereknek. Itt, az új otthonban reméljük, sok élményt adhatunk a gyermekeknek, akiknek átadhatjuk majd örökségünket.” - hangsúlyozta köszöntőjében Molnár Lászlóné, az intézmény vezetője, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a munkálatokban.

Új helyre költözött a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

Brájer Éva alpolgármester ünnepi beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki szerepet vállalt abban, hogy Székesfehérvár egyik nagy múltú közművelődési intézménye új helyszínen, megfelelő körülmények között működjön tovább. „Bár sokan megkérdőjelezik a közművelődés létjogosultságát, a mindennapok azonban azt mutatják, az embereknek egyre nagyobb igényük van arra, hogy kulturálódjanak, hogy együtt legyenek. Úgy vélem, nagyon nagy szükség van ezen intézményekre, közösségi terekre.” Az alpolgármester a város jókívánságai mellett egy Fekti Vera-képpel köszöntötte és kívánt jó munkát a művelődési ház dolgozóinak.

 

Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese és Dr. Havasi József, a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület elnöke mondott köszönetet a vasutas dolgozóknak és a ház munkatársainak az összefogásért, a sok munkáért. Azt kívánták, hogy a művelődési ház és könyvtár szakemberei színes és gazdag tartalommal töltsék meg az épületet, mindenki örömére.  Az új intézményt Deák Péter református lelkész és Tóth Tamás római katolikus esperes áldotta meg. Az ünnepség további részében a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI legkisebbek kórusa Polgár Zoltánné karnagy vezetésével adott vidám, tavaszi műsort, majd Laki Lászlóné mesemondó, valamint Domavári Hanna és Berta Dóra lépett a közönség elé.  A délutáni program az idén tíz éves Gyöngyfűző szakkörben készült alkotásokból összeállított kiállítás megnyitójával ért véget.

Új helyre költözött a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár mától az új helyen, a Mártírok út 2. szám alatt (bejárat a Lövölde utca 26. felől) kiállítóterekkel, megújult könyvtárral, az eddig működő szakkörökkel, egyesületekkel várja a fehérváriakat a hét minden napján.
További részletek az alábbi linken: http://www.voke.hu/content/voke-vorosmarty-muvelodesi-haza-szekesfehervar

Az ünnepségen készült fotók letölthetők a Galériából.

 

szöveg: Csordás Csilla
fotó: Molnár Artúr

További tartalmak: 
VOKE Vasutas Művelődési Ház - Pécs
2024. június 26.
Nyugat-magyarország / Pécs
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház - Székesfehérvár
2024. június 07.
Nyugat-magyarország / Székesfehérvár