Szépülő Győr Vasúti Forgalmi Csomópont

2023. január 04.
VOKE

Baross-fal avatása Győr

Győr Vasúti Forgalmi Csomópont számtalan tekintetben igyekszik szépíteni a csomópont valamennyi állomását és megállóhelyét. Az elmúlt években többek között megszépült Győr-Gyárváros megállóhely, Győrszabadhegy vasútállomás, Hegyeshalom vasútállomás, Mosonmagyaróvári vasútállomás, a győri vasútállomás utascsarnoka.

2021-ben a győri VOKE-vasutasok Arany János Művelődési Ház támogatásával átadták a Baross Gábor emlékfalat, valamint MÁV-ART néven kiállítóteret alakítottak ki videófallal, az utascsarnok pihenő részén, a „700 éves Győr” jubileumi év tiszteletére. A peronokon pedig félévente cserélődő képanyagból „Peron-tárlatot” adtak át az utazóközönség örömére. A Forgalmi Csomópont és a Művelődési Ház több mint harminc évre visszatekintő szoros együttműködése sok sikeres, népszerű projekt létrehozását tette lehetővé.

Az intézmény az állomás szerves részeként működik, a vasutas dolgozók, családtagjaik, nyugdíjasaik nagy örömére. Természetjáró, sakk, kertbarát, nyugdíjas, színjátszó, családi klubokba várják a pihenni, kikapcsolódni, szórakozni, vagy éppen az ismeretterjesztő előadásokra kíváncsi kollégákat.

Családi, munkatársi összejövetelekre napi szinten a kollégák rendelkezésre áll az intézmény, otthonos, barátságos, igényes megjelenésével.

A Forgalmi Csomópont vezetésével és az intézmény támogatásával, 2018-óta a forgalmi csomópont folyosói és irodái is megszépültek. Az irodákban, közlekedőkben, a magyar vasutakról készült, díjnyertes – a VOKE által kétévente kiírt, országos fotópályázat – képanyagából készült állandó kiállítás. Így Horváth Zsuzsanna Csomópont Vezető szándékai szerint, nemcsak az utasterek, de a kollégák munkahelyei is hangulatosabbá válhattak.

A négy éves projekt, idén ér zárásához, miután a több mint kettőszáz fotográfia utolsó szakaszának átadását is megvalósul. Az állandó tárlat, amelyet Szabó András (Nyugállományú Forgalmi Igazgató), Lukács György (Területi Igazgató Szombathely) és Fülöp Péter, a művelődési ház vezetője indított útjára, a szépülő állomások, megújuló vasút jószéndékával ér idén céljához, a győri kollégák örömére. A tárlat fővédnöke Horváth Zsuzsanna Forgalmi Csomópont Vezető.

 

További információ: www.vasutasmuvhazgyor.hu

Szépülő Győr Vasúti Forgalmi CsomópontSzépülő Győr Vasúti Forgalmi CsomópontSzépülő Győr Vasúti Forgalmi CsomópontSzépülő Győr Vasúti Forgalmi Csomópont
Szépülő Győr Vasúti Forgalmi CsomópontSzépülő Győr Vasúti Forgalmi CsomópontSzépülő Győr Vasúti Forgalmi CsomópontSzépülő Győr Vasúti Forgalmi Csomópont

 

További tartalmak: 
VOKE József Attila Művelődési Központ - Dunakeszi
2024. április 16.
Közép-magyarország / Dunakeszi
VOKE Vörösmarty Mihály Művlődési Ház - Székesfehérvár
2024. április 12.
Nyugat-magyarország / Székesfehérvár
VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr
2024. április 05.
Nyugat-magyarország / Győr
VOKE Vörösmarty Mihály Művlődési Ház - Székesfehérvár
2024. március 29.
Nyugat-magyarország / Székesfehérvár