Országos fotópályázat a MÁV megalakulásának 150. évfordulója alkalmából

2018. május 20.
VOKE

A győri (VOKE) Arany János Művelődési Ház és a szegedi Vasúttörténeti Alapítvány
 
ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet
VASUTAS DOLGOZÓK ÉS CSALÁDTAGJAIK részére

„KÉPEK AZ ORSZÁG VASÚTJAIRÓL”
címmel a MÁV megalakulásának 150. évfordulója alkalmából

 

A pályázat célja: széles körben bemutatkozási lehetőséget adni mindazoknak a vasutas kollégáknak és családtagjainak, akik a digitális fotózással igényesen örökítik meg a mai magyar vasutat - példát mutatva arra, hogy minél többen – biztonságos körülmények között  - fényképezzék le a vasúton szerzett élményeiket, benyomásaikat. Átfogó, reprezentatív képet adni vasutunkról a szakmai és a kívülálló közönség számára, bemutatni a magyar vasutat, vasutasaink életét. Munkájukat riportképekkel, életképekkel, megörökíteni. Bemutatni a vasúti szakági területek és technikák, valamint a gépek világát.  Az utazóközönségen és az utazás élményén keresztül láttatni a táj és az ember kapcsolatát a vasúttal. Felkelteni a vasút iránt hivatásként érdeklődők figyelmét, a vasúti szakmák fontosságára és szépségeire.

Pályázati feltételek:  A beküldhető képek témája a magyar vasút. A pályázaton részt vehet minden vasutas kollégánk és családtagjaik, akik a feltételeket elfogadják és teljesítik!
Kategóriák: Aktív vasutas dolgozó vagy családtagja (A), Ifjúsági kategória (14 év alatti gyermek) (I), Nyugdíjas vasutas kollégák művei (Ny).

A képek kivitele: Digitális eljárással készült képek, JPG, JPEG kivitelben. A beküldött képek legkisebb mérete: 1600x 2400 képkocka. Pályázni lehet: alkotónként 10 képpel.

A pályázatok formája: A képeket írható cd-n kérjük beküldeni, a cd borítójára és a cd lemezre kérjük az alkotó nevét, címét, a szolgálati helyét, telefonszámát feltüntetni. Minden fotót el kell nevezni a cd-lemezen, a következőképpen: Kategória, alkotó neve, a kép címe. (Pl.: „’A' Szabó Ödön A mozdony füstje”) A beküldött cd lemezen külön „Word” fájlban kérünk egy listát a képekről, melyen a kategória, az alkotó neve, kép címe szerepel. A hiányos, vagy a kiírástól eltérő pályázatokat a zsűri kizárja! A pályázatra beküldött képeket a rendezőszervek által felkért zsűri bírálja el és a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

 

A képek beküldési határideje: 2018. szeptember 20.
(Nem a postai bélyegzőt, hanem a beérkezést vesszük figyelembe)

Cím: (VOKE) ARANY JÁNOS MŰVELŐDÉSI HÁZ - 9002 GYŐR, Pf. 153.
Telefon: (96)- 312-446, üzemi telefon: 02/61-16. E-mail: vasutasmh@t-online.hu

 

Egyéb tudnivalók: Az Országos Vasutas Fotókiállítás megnyitója és ünnepélyes eredményhirdetése 2018. november hónapban lesz. Helye: Győr, 9021. Révai u. 5. (VOKE) Arany János Művelődési Ház. A rendezvényről, a helyszínről, illetve az elért eredményről a pályázóknak értesítést küldünk. A kiállítás alkalmával projektoros vetítést szervezünk a beküldött és zsűrizett anyagból. A díjnyertes képeket, a szervezők saját költségükön kinagyítják, paszpartúrázzák és keretezik. Az így előkészített képek a vetítésen túl kiállításra is kerülnek a díjkiosztó ünnepségen, továbbá országos bemutatásukat is megszervezik a pályázat kiírói.

Díjazás: A kategóriák első három helyezettje, és a kiemelkedő alkotások tárgyjutalomban részesülnek. Az elfogadott művek szerzői emléklapot kapnak. A szerzők alkotásaik beküldésével hozzájárulnak, hogy a kiállítás népszerűsítése érdekében a fotók – szerzői jogdíj fizetése nélkül – megjelenjenek mind a nyomtatott, és mind az elektronikus sajtóban, kiadványokon a szerző nevének feltüntetésével.

Támogatók: MÁV Zrt., Vasutas Országos Közművelődési- és Szabadidő Egyesület (VOKE), Vasutasok Szakszervezete,   Vasutas Magazin

További tartalmak: 
VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr
2023. december 07.
Nyugat-magyarország / Győr
VOKE - Budapest
2023. november 28.
Közép-magyarország / Budapest
VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr
2023. november 22.
Nyugat-magyarország / Győr
VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr
2023. november 22.
Nyugat-magyarország / Győr