Egy éve adták át a felújított VOKE Liszt Ferenc Vasutas Művelődési Házat

2023. október 06.
VOKE

 

Egy évvel ezelőtt adták át a felújított VOKE Liszt Ferenc Vasutas Művelődési Házat, azaz a Dalit. Ebből az alkalomból ünnepséget tartottak az intézményben. Az eseményen átadták a „Hatvani Vasútért, a Hatvani Vasutasokért kitüntető díszoklevelet is”, amelyet Balázsiné Gődér Ágnes, a VOKE Művelődési Házak országos elnöke, valamint a Hatvan Tv kapott a Dali érdekében nyújtott támogatásért.

Ismét megtelt élettel a VOKE Liszt Ferenc Vasutas Művelődési Ház, hiszen az intézmény felújításának egyéves évfordulóját ünnepelték a résztvevők. Tompa Z. Mihály a Dali vezetője elmondta, az épület modernizálása után az emblematikus helyszín még inkább a közösség szívévé vált, ahol találkozhatnak, tanulhatnak és ünnepelhetnek a város tagjai. Hozzátette, azt vallják, hogy a művelődési ház akkor sikeres, ha naponta megtelik élettel és ez itt így van, hiszen Hatvan közkedvelt helyszíne lett. – A régi épületbe igen nagy erővel tudtuk becsalogatni az embereket, nem is csoda, hiszen itt-ott hullott a vakolat, viszont most hogy egy ilyen csodálatos ház lett belőle, örömmel jönnek az emberek, a civil csoportok, örömmel jönnek a mozgáscsoportok, a különböző klubok és most már ott tartunk, hogy egy-egy nap általában három csoport van egyszerre a művelődési házban, és valamikor mások is jönnének még, de már ki kellett tegyük a megtelt táblát, mert nem férnek többen – mondta.

Az eseményen részt vett Horváth Richárd polgármester is, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy a városvezetés örömmel támogatta a Dali felújítását, hiszen azóta is betölti a célját, hogy a hatvani civileknek teret és lehetőséget ad. – Ennek az épületnek szíve-lelke van, és a szíve azok önök, akik nap mint nap használják és élettel töltik meg ezt az épületet, és én erre nagyon büszke vagyok – hangsúlyozta. Az ünnepségen a Daliban tevékenykedő csoportok, a Pulzus Mozgásstúdió, a Liszt Ferenc Vasutas Hagyományőrzők és a Polifónia Vegyeskar is fellépett, akik verssel és tánccal színesítették a programot, emellett Varga Boróka énektudásával örvendeztette meg jelenlévőket.

Az ünnepi rendezvényen pedig nem csak megemlékeztek a felújításról, de külön elismeréseket adtak át. A „Hatvani Vasútért, a Hatvani Vasutasokért” kitüntető díszoklevél odaítélésénél kiemelkedett az összefogás és az együttműködés fontossága. Az elismerést egy hatvani és egy hatvani kötődésű civil személy vagy szervezet kapja. Most Balázsiné Gődér Ágnes, a VOKE Művelődési Házak országos elnöke, valamint a Hatvan Tv részesült elismerésben a hatvani Dali érdekében nyújtott támogatásért.

 

FORRÁS
https://hatvanihirlap.hu/evfordulot-unnepelt-a-dali-3/
https://hatvanihirlap.hu/evfordulot-unnepelt-a-dali

További tartalmak: 
VOKE Vasutas Művelődési Ház - Pécs
2024. június 26.
Nyugat-magyarország / Pécs
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház - Székesfehérvár
2024. június 07.
Nyugat-magyarország / Székesfehérvár