III. miskolci Vasutas Kispályás Labdarúgó Torna képes beszámoló

2016. január 07.
VOKE

III. Vasutas Kispályás Labdarúgó Torna

A miskolci VOKE Vörösmarty Művelődési Ház 2013. decemberében hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a Vasutas Kispályás Labdarúgó Tornát. 2015. december 20-án került sor a folytatásra, ez alkalommal öt csapat jelentkezett a versenyre.
A verseny helyszínéül a kiváló adottságokkal rendelkező Miskolc Egyetemi Körcsarnok szolgált, ugyanúgy, miként az első két rendezvényen is.
A fővédnök és házigazda az idén a MOSZ Miskolc volt, mint címvédő.

Résztvevő csapatok

  • Füzesabony állomás
  • Miskolci Jegyvizsgálók (Utazók)
  • MOSZ Miskolc
  • Múlt Század
  • Miskolci Rendező MTSZSZ

A csapatvezetők egyeztetése alapján körmérkőzéses formában került megrendezésre az esemény. Az idén is nagyszerű körülmények között zajlottak le a mérkőzések 2x15 percben, az MLSZ kispályás Labdarúgó Bizottság által országosan elfogadott játékszabályai alapján.
Gőz Brigitta a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház intézményvezetője köszöntötte a résztvevő csapatokat, majd az eseményt Bálint Zoltán a Mozdonyvezetők Szakszervezete Miskolci Tagcsoport vezetője mint fővédnök nyitotta meg. Gólzáporokban sem szűkölködő mérkőzéseket láthattak a nézők és a csapatok egyaránt. A tavalyi győztes mozdonyvezetők focistái kiválóan játszottak, de mégsem volt elegendő címük megtartásához. A vándorkupát nem kis harcok árán sikerült megszereznie a Múlt Század csapatának. A dobogó harmadik helyét a Miskolci Rendező MTSZSZ csapata szerezte meg.
A gólkirályi címet idén nem egy, hanem rögtön három kiváló játékos kapta meg: Fodor Imre és Madaras Viktor a MOSZ, valamint Varga Zoltán a Füzesabony csapatából.
A játszmákat kiélezett harcok, ám ugyanakkor sportszerűség jellemezte. Végül ugyan a Múlt Század csapata szerezte meg az előkelő első helyet, mégsem távozott senki sem üres kézzel, mivel az eredményhirdetésen minden csapat oklevéllel, arany, ezüst, bronz serlegekkel illetve a fővédnök MOSZ Miskolci Tagszervezet és a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház által biztosított ajándékokkal térhetett haza.
Az évente megrendezendő fordulóknak más-más vasúti terület a fővédnöke és házigazdája, mely tisztet a következő évben a 2015. évi nyertes Múlt Század látja majd el.

Gratulálunk a győzteseknek!

További tartalmak: 
VOKE József Attila Művelődési Központ - Dunakeszi
2019. október 15.
Közép-magyarország / Dunakeszi
VOKE Vasutas Művelődési Ház - Pécs
2019. október 15.
Nyugat-magyarország / Pécs
VOKE Arany János Művelődési Ház - Győr
2019. október 01.
Nyugat-magyarország / Győr
VOKE József Attila Művelődési Központ - Dunakeszi
2019. október 01.
Közép-magyarország / Dunakeszi