Bemutatkozás

A Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület, amely közhasznú szervezetként látja el szakmai, munkahelyi közművelődési, kulturális, szabadidős és oktatási tevékenységeit,1993-ban alakult vasutas kulturális hagyományok fenntartásában országosan is élvonalban működő volt művelődési házak, munkahelyi  önképzőkörök, csoportok bevonásával.

2004-ben a MÁV Rt. a szakszervezetek, valamint a VOKE közös stratégiai elképzeléseinek nyomán egy közművelődési, oktatási, és szabadidős tevékenységeket ellátó regionális központi szervezet jött létre, amely az egész ország területén dolgozó aktív, nyugdíjas vasutasok és családtagjaik számára elérhető, minőségi, szórakozást, tanulást, pihenést és érdekképviseletet segítő szolgáltatási rendszert hozott létre.
Egyesületünk jelentős segítséget nyújt az országos vasutas rendezvények szervezésében, pénzügyi lebonyolításában (Vasutasnapok, Vasutas karácsony, vasúti évfordulók, ünnepségek szervezésében, vasutas kulturális fesztiválok, minősítések, vasutas fotópályázatok, vasútmodellezés, stb.).

A mintegy 15 városban, településen megtalálható vasutas művelődési házak ismert intézményei a területnek, régiónak. Számtalan nemzetközi, országos minősítéssel rendelkező vasutas művészeti együttest, csoportot, közösséget tartanak fenn, amelyek közül nem egy országosan és nemzetközi szinten is elismert, s komoly PR-értékkel rendelkezik. (Pl. Pécsi Vasutas Koncert-fúvószenekar, Kőrösparti Vasutas Koncert-fúvószenekar (Békéscsaba), MÁV Járműjavító Férfikar Szolnok, Vasutas képzőművészkör, Vasutas Zeneiskola, stb.)

Intézményeink várják a vasutas dolgozókat szakmai konferenciák, oktatások lebonyolítására, illetve baráti összejövetelekre, műsorokra kisközösségekbe, nyugdíjas klubokba családtagjaikkal együtt.
Ezeknek a kulturális tevékenységeknek szeretne megfelelni minőségben és szándékban is a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület.

Kérjük, látogasson el az intézmények honlapjára és tekintse meg azok színes és élményekben gazdag program kínálatát.

 

Jó szórakozást kívánunk!