"A SZÍNEK BŰVÖLETÉBEN" - Talabér Angelika festmény- és fotókiállítása

2022. május 25.
VOKE

"A SZÍNEK BŰVÖLETÉBEN" - Talabér Angelika festmény- és fotókiállításaIDŐPONT
2022. június 3. | 18.00

 

HELYSZÍN
VOKE Arany János Művelődési Ház (Szárnyaskerék épülete)
Győr, Révai u. 5.

 

A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA
H. Gábor Erzsébet
író-költő

 

KÖZREMŰKÖDIK
Talabér Angelika
ének, gitár

 

A tárlat megtekinthető 2022. június 3-tól július 3-ig minden nap 10.00-18.00 óráig.

 

INFÓ
96/312-446 | www.vasutasmuvhazgyor.hu

 

BEMUTATKOZÓ
A Vértes csodálatos ölelésében élünk családommal egy cseppnyi kis faluban Várgesztesen.
Már kisgyermek koromban is sokat barangoltunk az erdőben, rabul ejtett a természet és a táj szépsége. Rengeteget rajzoltam, színeztem mióta eszemet tudom. Ám akkoriban még én sem tudtam volna elképzelni, hogy valaha festő ecsetet veszek a kezembe és alkotni fogok.

Várnom kellett erre néhány évtizedet. Kb. 11 éve jött egy ötlet, és kipróbáltam milyen a festés. Nagyon megtetszett és folytattam. Közel négy év után elérkezett a pillanat, hogy kiállításon is megmutathattam alkotásaimat a közönségnek akik nagy érdeklődéssel kísérték figyelemmel a munkásságomat. Nagyon sok biztatást és támogatást kaptam-kapok sokaktól amiért nagyon hálás vagyok! Jó érzés tudni, hogy az emberek örülnek ha látják a munkáimat. Leginkább szép dolgokat szeretek festeni és fotózni. Néhány éve a fényképezőgépem is hű társam az erdei séták alkalmával. A táj gyönyörű és megunhatatlan számomra. Csodálatos egy ilyen helyen élni. Kilépünk a kapun és máris az erdőben vagyunk.

Rengeteg jó dolog van az életemben. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nagyszerű családom van, akik mindenben támogatnak. Még egy nagy szerelmem van: a zene és az éneklés. Igaz, viszonylag ez is elég későn jött nálam. Kb. 15 éve kezdtem gitározni. Gyerekkoromban is szívesen énekeltem, de nem hittem volna, hogy közönség előtt is énekelhetnék. Aztán jött a következő csoda: H. Gábor Erzsébet - Zsike egyszer egy festményemhez írt verset /később többhöz is./ Ez nagyon megtetszett nekem és megzenésítettem. Jó darabig nem született új dal, de aztán beindultak a dallamok. Mára már 38 közös dalunk van. Időközben néhány alkalommal más költők verseit is dalba foglaltam.

Az életem tele van szebbnél szebb élményekkel. 11 év és több mint 260 festmény. Mennyi boldog pillanat. Eközben mennyi nagyszerű emberrel ismerkedhettem meg. 20 kiállításom volt eddig, ebből 5 közös kiállítás volt a lányommal. Négy alkalommal csoportos kiállításon is szerepeltek képeim. Kaptam két alkalommal nívódíjat ami nagyon megtisztelő volt számomra. Nagy boldogság, hogy itt is lehetőséget kaphattam a bemutatkozásra. 5 évvel ezelőtt voltam itt először, és most újból elhozhattam az alkotásaimat. Jó újra itt lenni.

Most néhány fotóm is látható ezen a kiállításon, így még egy kicsit jobban lehet látni a világot az én szememmel.

Mindenkinek kellemes perceket kívánok az alkotásaim között!

További tartalmak: 
VOKE Vasutas Művelődési Ház - Pécs
2024. június 26.
Nyugat-magyarország / Pécs
VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház - Székesfehérvár
2024. június 07.
Nyugat-magyarország / Székesfehérvár